Nieuws

Investeren in vastgoed is een populaire strategie om vermogen te laten groeien. Met de veranderingen in de Nederlandse belastingwetgeving, specifiek de belastingheffing in box 3, zoeken veel beleggers naar alternatieven om hun rendement te maximaliseren. Eén van de aantrekkelijkste opties is het kopen van vakantiehuizen in Frankrijk.

 

Investeren in vastgoed is een populaire strategie om vermogen te laten groeien. Met de veranderingen in de Nederlandse belastingwetgeving, specifiek de belastingheffing in box 3, zoeken veel beleggers naar alternatieven om hun rendement te maximaliseren. Eén van de aantrekkelijkste opties is het kopen van vakantiehuizen in Frankrijk. Dit artikel onderzoekt het belastingvoordeel van box 3 voor Franse vakantiehuizen, de populariteit van deze investeringen, de verwachte waardestijgingen, en de voordelen van traditionele bouw in Frankrijk ten opzichte van Nederland.


Verschil in Belastingen

Het belastingklimaat in Nederland is de afgelopen jaren verscherpt, vooral door de herziening van de box 3 belastingheffing. Hierdoor worden de netto-opbrengsten uit vastgoed in Nederland minder aantrekkelijk. Franse vakantiehuizen bieden echter enkele belangrijke belastingvoordelen:

 1. Dubbelbelastingverdrag: Nederland en Frankrijk hebben een dubbelbelastingverdrag, wat betekent dat belasting op Franse huurinkomsten voornamelijk in Frankrijk wordt geheven. De Franse belastingtarieven zijn vaak lager dan de Nederlandse box 3 tarieven.
 2. Lagere Onroerend Goed Belasting: In veel Franse regio's zijn de onroerend goed belastingen lager dan in Nederland, wat resulteert in lagere jaarlijkse kosten voor eigenaren van vakantiehuizen.
 3. Vermogensbelasting: Frankrijk kent weliswaar ook een vermogensbelasting, maar de vrijstellingen en tarieven zijn vaak gunstiger dan de Nederlandse box 3 belasting, afhankelijk van de specifieke situatie van de belegger.

 

Populariteit van Franse Vakantiehuizen

Vakantiehuizen in Frankrijk winnen aan populariteit onder Nederlandse beleggers. Enkele redenen voor deze trend zijn:

 1. Toeristische Aantrekkingskracht: Frankrijk is één van de meest bezochte landen ter wereld, met een stabiele vraag naar vakantieverhuur in populaire regio's zoals de Provence, de Côte d'Azur en de Franse Alpen. 
 2. Levenskwaliteit: Frankrijk biedt een hoge levenskwaliteit, met prachtige landschappen, cultureel erfgoed en een mild klimaat. Dit maakt het niet alleen aantrekkelijk voor verhuurders, maar ook voor beleggers die zelf gebruik willen maken van hun vakantiehuis. 
 3.  Relatief Lage Prijzen: In vergelijking met de Nederlandse vastgoedmarkt zijn de prijzen van vakantiehuizen in Frankrijk vaak lager, waardoor beleggers meer waar voor hun geld krijgen.

 

Waardestijgingen

Vakantiehuizen in Frankrijk hebben de potentie voor aanzienlijke waardestijgingen, vooral in populaire en opkomende regio's. Enkele factoren die bijdragen aan de waardestijging zijn:

 1. Toenemende Toerisme: De voortdurende stijging van toeristische aantallen in Frankrijk draagt bij aan de vraag naar vakantiehuizen, wat op zijn beurt de vastgoedwaarden verhoogt.
 2. Verbeteringen in Infrastructuur: Investeringen in infrastructuur, zoals de uitbreiding van snelwegen en hogesnelheidstreinen, maken afgelegen gebieden toegankelijker en aantrekkelijker voor toeristen en beleggers.
 3. Economische Stabiliteit: Frankrijk's relatief stabiele economie en vastgoedmarkt zorgen voor een betrouwbare omgeving voor vastgoedbeleggingen. 

 

Traditionele Bouw: Duurzaamheid en Kostenvoordeel

Een opvallend voordeel van investeren in vakantiehuizen in Frankrijk is de mogelijkheid om te kiezen voor traditioneel gebouwde stenen woningen. In vergelijking met Nederland biedt dit enkele voordelen:

 1. Duurzaamheid: Traditionele stenen woningen zijn vaak duurzamer en vergen minder onderhoud op lange termijn in vergelijking met houten chalets of andere lichtere bouwconstructies.
 2. Kostenvoordeel: De kosten voor traditionele bouw in Frankrijk zijn vaak lager dan in Nederland. Voor de prijs van een chalet in Nederland kunt u in veel gevallen een ruimere en robuustere stenen woning in Frankrijk aanschaffen. 
 3. Waardevaste Investering: Stenen woningen behouden doorgaans beter hun waarde en zijn minder gevoelig voor slijtage en weersomstandigheden, wat bijdraagt aan de langetermijnwaarde van de investering. 

 

Conclusie

Het kopen van vakantiehuizen in Frankrijk biedt Nederlandse beleggers een aantrekkelijk alternatief voor vastgoed in eigen land, mede door de belastingvoordelen in box 3, de toenemende populariteit van Franse vakantiehuizen, de potentie voor waardestijgingen, en de voordelen van traditioneel gebouwde woningen. Deze factoren maken Frankrijk een lucratieve bestemming voor vastgoedbeleggers die op zoek zijn naar een combinatie van rendement, duurzaamheid en levenskwaliteit.

Uitgelicht aanbod

Onze pareltjes in beeld

Bekijk ons volledige aanbod