Nieuws

Het investeren in vakantiehuizen in Frankrijk met de belofte van een vast rendement wordt steeds populairder onder Nederlandse beleggers. Dit artikel onderzoekt de wenselijkheid en haalbaarheid van dergelijke investeringen, wat een reëel rendement is, waar je het beste kunt kopen, en welke opties beschikbaar zijn onder €300.000.

 

Het investeren in vakantiehuizen in Frankrijk met de belofte van een vast rendement wordt steeds populairder onder Nederlandse beleggers. Dit artikel onderzoekt de wenselijkheid en haalbaarheid van dergelijke investeringen, wat een reëel rendement is, waar je het beste kunt kopen, en welke opties beschikbaar zijn onder €300.000.


Is een Vast Rendement Wenselijk?

Een vast rendement op een vakantiehuis kan aantrekkelijk zijn voor beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit en voorspelbare inkomsten. De voordelen zijn onder andere:

 1. Stabiliteit: Een vast rendement biedt financiële zekerheid en helpt bij het plannen van toekomstige investeringen
 2. Lagere Risico's: Het vermindert het risico van schommelingen in de huurmarkt en seizoensgebonden inkomsten. 
 3. Passief Inkomen: Beleggers kunnen profiteren van een passieve inkomstenstroom zonder de noodzaak van actief vastgoedbeheer.

 

Kan dit?

Ja, het is mogelijk om vakantiehuizen in Frankrijk te kopen met een vast rendement. Dit wordt vaak gerealiseerd via verhuurprogramma’s aangeboden door gespecialiseerde vastgoedbedrijven of verhuurmaatschappijen. Deze programma’s garanderen een vaste huurinkomst, ongeacht de daadwerkelijke bezettingsgraad van het vakantiehuis. Enkele overwegingen zijn:

 1. Betrouwbaarheid van de Verhuurder: Het is cruciaal om te investeren via een betrouwbare en gerenommeerde verhuurmaatschappij die een bewezen staat van dienst heeft.
 2. Contractvoorwaarden: Lees de kleine lettertjes zorgvuldig en begrijp de voorwaarden van het verhuurcontract, inclusief eventuele kosten of beperkingen. 

 

Wat is een Reëel Rendement?

Het rendement op vakantiehuizen kan variëren afhankelijk van locatie, type accommodatie, en marktomstandigheden. Een reëel vast rendement ligt doorgaans tussen de 3% en 6% per jaar. Enkele factoren die het rendement beïnvloeden zijn:

 1. Locatie: Vakantiehuizen in populaire toeristische gebieden hebben doorgaans hogere huurinkomsten.
 2. Seizoen: Gebieden met een langer toeristisch seizoen kunnen hogere en stabielere inkomsten genereren. 
 3. Accommodatiekwaliteit: Luxe en goed onderhouden accommodaties kunnen hogere verhuurprijzen vragen. 

 

Waar te Kopen?

De keuze van locatie is cruciaal voor het succes van de investering. Hier zijn enkele aanbevolen regio’s:

 1. Côte d'Azur: Bekend om zijn zonnige klimaat en luxe toerisme. De regio trekt het hele jaar door toeristen aan, wat zorgt voor een stabiel inkomen.
 2. Provence: Populair om zijn schilderachtige landschappen en culturele attracties. De vraag naar vakantiehuizen blijft hier hoog. 
 3. Franse Alpen: Ideaal voor zowel winter- als zomertoerisme. Skigebieden bieden goede verhuurinkomsten tijdens het wintersportseizoen. 
 4. Normandië en Bretagne: Geschikt voor toeristen die op zoek zijn naar rust, natuur, en historische bezienswaardigheden. De prijzen zijn hier vaak lager, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor beleggers met een beperkt budget. 

 

Wat Koop ik Onder de €300.000?

Er zijn diverse opties beschikbaar voor beleggers met een budget van onder de €300.000. Enkele mogelijkheden zijn:

 1. Appartementen: In toeristische steden en dorpen zijn goed onderhouden appartementen beschikbaar voor prijzen tussen €150.000 en €300.000. Deze bieden vaak goede verhuurmogelijkheden en zijn gemakkelijk te beheren
 2. Kleine Vakantiehuizen: Vrijstaande huizen in minder bekende, maar toeristisch aantrekkelijke gebieden kunnen binnen dit budget vallen. Deze bieden vaak meer privacy en een authentieke ervaring voor huurders.
 3. Vakantiechalets: In de Franse Alpen en andere bergachtige gebieden zijn chalets beschikbaar binnen dit budget. Ze zijn populair bij toeristen die op zoek zijn naar een typische bergervaring.
 4. Gîtes: Traditionele Franse vakantiehuizen, vaak omgebouwde boerderijen of landelijke woningen, bieden een unieke charme en zijn beschikbaar in diverse prijsklassen. 

 

Conclusie

Investeren in vakantiehuizen in Frankrijk met een vast rendement kan een aantrekkelijke optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit en voorspelbare inkomsten. Met een reëel rendement van 3% tot 6% per jaar, en diverse aantrekkelijke regio’s om uit te kiezen, biedt Frankrijk tal van mogelijkheden. Voor een budget van onder de €300.000 zijn er voldoende opties beschikbaar, variërend van appartementen tot charmante vakantiehuizen. Het is echter belangrijk om grondig onderzoek te doen en samen te werken met betrouwbare verhuurmaatschappijen om het succes van de investering te waarborgen.

Uitgelicht aanbod

Onze pareltjes in beeld

Bekijk ons volledige aanbod