Tijdelijke ondersteuning

U loopt vast

U loopt vast in de verkoop of heeft door ziekte of speciale verkoopacties onvoldoende makelaars beschikbaar wij kunnen u helpen. Neem direct contact met ons op. Ook wanneer u wel voldoende mensen heeft maar niet de gewenste resultaten.

Onze aanpak

Wij pakken de verkoop op in zeven stappen:

1) Verkoopdoelstellingen vastleggen.
Dit is het eerste wat we doen: per maand voor een jaar, gespecialiseerd per type woning, en de te verwachten meerverkoop kwantificeren.

2) Confrontatie van de doelstellingen en de beschikbare middelen. Hiaten direct oplossen, er moet een perfecte klanten contact logistiek ontstaan. Verkoopstrategie bepalen: welke kanalen gaan wij inzetten, zowel on- als offline. Denk aan social media, adwords, affiliaties, nieuwsbrief, advertising, database matching, mailings en internetobservatie.

3) Marktbewerking strategie. Hoe gaan wij de kanalen inzetten, met wie, waarom en hoe krijgen wij de balans op no cure no pay, de zogenaamde cpo.

4) Promotiebeleid afstemmen. Wanneer doen wij wat en tegen welke kosten. En hoe meten wij het resultaat om te kunnen finetunen op de best renderende kanalen

5) Help, we krijgen suspects. Wij zijn 24/7 te bereiken maar hoe  (telefoon, mail, chat.) En wanneer benaderen wij de suspects uit de verschillende kanalen.

6) Van suspects naar prospects. Welke informatie verstrekken wij aan klant (weten wij in welke aankoopfase deze klant zit) . wie doet dit en wie volgt deze op vanuit een centrale database.

7) Prospects worden klanten. Hoe krijgen wij een prospect op gesprek (leren om telefonisch afspraken te maken, afsprakenpercentage moet naar minimaal 50%), hoe voeren wij de eerste kennismaking uit (maximaal annuleringspercentage van 20%) en hoe ziet een beslissende aankoop gesprek er uit.